Idea SynnytysSylistä sai alkunsa vaihtoehtojen tarpeesta ja Aktiivinen Synnytys ry:n hallituslaisten ajatustenvaihdosta yhdellä junamatkalla keväällä 2012! Sylin kohtuajasta voit lukea lisää tästä blogista. Sittemmin pieniä synnytyssairaaloita on suljettu yksi toisensa jälkeen, joten perheiden vaihtoehdot synnytyspaikan suhteen ovat kaventuneet koko ajan. Sylin tarkoitus on lisätä synnyttäjien vaihtoja synnytyspaikan suhteen. Jokainen synnyttänyt tietää, että synnytyspaikalla ON väliä! Me synnyttäjät emme ole samasta puusta veistettyjä: yhdelle sopii yksi paikka, toiselle toinen ja kolmannelle kolmas. Mikä paikka sopii Sinulle?

Kotona synnyttäminen on Suomessa lisääntynyt nyt muutaman vuoden ajan siitä yksinkertaisesta syystä, että kotisynnytyskätilöitä on koko ajan enemmän saatavilla. Jatkuvasti lisääntyvän tutkimustiedon myötä tiedetään jo, että matalan riskin synnytykset ovat kotona tai kodinomaisissa tiloissa vähintään yhtä turvallisia, jolleivät jopa turvallisempia kuin sairaalassa. Kotisynnytyksestä ja sen turvallisuudesta voit lukea lisätietoa esim. kätilö Rian sivuilta.

Suomen ensimmäinen synnytyskoti, SynnytysSyli, sijaitsee Vantaalla, kehä I ja kehä III välissä, Helsingin, Espooon ja Vantaan risteyksessä. Espoon sairaalaan on noin 10 min ajomatka, Naistenklinikalle noin 15-20 min matka (riippuen liikenteestä).

Syli tarjoaa valmiit puitteet synnytykselle – altaan, saunan, pienen keittiön ja makuuhuoneen. Sisustus on suunniteltu synnyttämistä ajatellen: jumppapallo, lämpötyynyt, tens-laite, kattokoukut roikkumiseen, amme, sauna, suihkut, rebozoliinat, sekä tavarat ja ohjeet istukan jälkikäsittelyyn, ovat kaikki saatavilla ja käytettävissäsi.

SynnytysSylissä Sinä olet oman synnytyksesi Tähti! Sylissä voit olla kuin kotonasi: Sinä päätät mitä synnytyksesi aikana tapahtuu, ketä on paikalla ja missä asennossa tai tilassa synnytyksesi etenee parhaiten (pihalla keinussa tai metsäpolulla, saunassa, vesialtaassa, hyvän ruoan äärellä, sängyllä levätessä vai jossain muualla). Tarjolla on laaja kirjo erilaisia kivunlievitysmenetelmiä: vettä (amme ja suihku), lämpöä (sauna ja kauratyynyt), kylmää (vesi, turvepussi ja kylmäkaulin), jumppapallo, hierontaa, vyöhyketerapiaa, akupainantaa, TENS-laite, homeopatia, jääkaappi omille eväille…

Synnytys etenee luonnollisesti ja hyvin kun Sinä tunnet olosi täysin turvalliseksi. Sylin toiminnan perustana on 110 % luottamus Sinun kehosi kykyyn olla raskaana, synnyttää ja synnytyksen jälkeen onnistuneesti imettää. Synnytyksestä voimaantunut vanhempi on paras alku vanhemmuuden matkalle.

Kuinka Syli toimii?

Seuraavaksi Sinun kannattaa tutustua Sylin palvelupaketteihin HINNASTO sivulla. Valittavanasi ovat seuraavat paketit:
* Ihana Synnytys
* Säkenöivän Ihana Synnytys
* Synnytys Sylissä nopealla varauksella
* Synnytys oman tiimin kanssa
Kun olet tutustunut palvelupakettien sisältöön ja haluat varata jonkun niistä itsellesi
ota yhteyttä 050 4096868/ Piia TAI synnytyssylivantaa@gmail.com niin varataan ensimmäinen tapaaminen.