Leean syntymä SynnytysSylissä <3 


Lauantaina oli supistanut säännöllisesti aamusta asti. Pientä ja kevyttä, mutta säännöllistä supistusta jotka yöllä alkoivat tuntumaan todenteolla. Illalla ennen nukkumaanmenoa olin jo varautunut tulevaan ja laittanut pieneen harsoon laventelin eteeristä öljyä jonka avulla oli helppoa ottaa supistuksia vastaan. Yöllä nousin ylös ja jatkoin supistusten vastaanottamista pallolla. Laitoin Piialle ja Kätilöille viestiä, että nyt on kyllä tosi kyseessä. 


Aamulla imetin vielä 2 vuotiasta esikoista ja kerrottiin, että pikkusisko on nyt tulossa ja kaikki on hyvin, vaikka äitiä se vähän sattuukin. Nukuttiin vielä hetki ja annettiin esikoiselle aamupalaa ennen lähtöä Syliin. Ajomatkalla käytin ääntä ottaessa supistuksia vastaan ja esikoinen lähinnä nauroi äänille joita päästin, hän oli erittäin hyvällä tuulella. 


Syliin päästyä, laitettiin heti amme valmiiksi, kuunneltiin musiikkia ja otin supistuksia vastaan. Juteltiin vähän niitä näitä. Kätilö Emmi saapui paikalle ja hetken päästä kuunneltiin muutaman kerran sydänääniä, että vauvalla on kaikki hyvin. Vedet menivät heti kuuntelun jälkeen ja kaipasin heti ammeeseen takaisin. 


Melkein heti, kun pääsin altaaseen, alkoikin jo ponnistuttaa. Keho teki kaiken työn puolestani, Emmi auttoi äänen kanssa joka meinasi välillä nousta kivusta, Piia painoi akupisteitä alaselästä, puoliso kuvasi. Ponnistusvaihe oli lyhyt ja helppo. Nostin vauvan syliini vedestä. Siinä hän oli, pieni, täydellinen ja ihan kinan peitossa.