Idea SynnytysSylistä sai alkunsa vaihtoehtojen tarpeesta ja Ihanien Naisten ajatustenvaihdosta yhdellä junamatkalla keväällä 2012! Sylin kohtuajasta voit lukea lisää tästä blogista. Sittemmin pieniä synnytyssairaaloita on suljettu yksi toisensa jälkeen, joten naisten vaihtoehdot synnytyspaikan suhteen ovat kaventuneet koko ajan. Sylin tarkoitus on lisätä naisten vaihtoja synnytyspaikan suhteen! Jokainen synnyttänyt nainen tietää, että synnytyspaikalla ON väliä! Me naiset emme ole samasta puusta veistettyjä: yhdelle sopii yksi paikka, toiselle toinen ja kolmannelle kolmas. Mikä paikka sopii Sinulle?

Kotona synnyttäminen on Suomessa lisääntynyt nyt muutaman vuoden ajan siitä yksinkertaisesta syystä, että kotisynnytyskätilöitä on koko ajan enemmän saatavilla. Jatkuvasti lisääntyvän tutkimustiedon myötä tiedetään jo, että matalan riskin synnytykset ovat kotona tai kodinomaisissa tiloissa vähintään yhtä turvallisia jolleivät jopa turvallisempia kuin sairaalassa. Kotisynnytyksestä ja sen turvallisuudesta voit lukea lisätietoa esim. kätilö Rian sivuilta.

Suomen ensimmäinen synnytyskoti, SynnytysSyli, sijaitsee Vantaalla, kehä I ja kehä III välissä, Helsingin, Espooon ja Vantaan risteyksessä. Espoon sairaalaan on noin 15 min ajomatka, Naistenklinikalle noin 15-20 min matka (riippuen liikenteestä).

Syli tarjoaa valmiit puitteet kotisynnytykselle – altaan, saunan, pienen keittiön ja makuuhuoneen! Sisustus on suunniteltu synnyttämistä ajatellen: jumppapallo, lämpötyynyt, tens-laite, kattokoukut roikkumiseen, amme, sauna, suihkut, rebozoliinat, sekä tavarat ja ohjeet istukan jälkikäsittelyyn, ovat kaikki saatavilla ja käytettävissäsi.

SynnytysSylissä Sinä olet oman synnytyksesi Kuningatar! Sylissä voit olla kuin kotonasi: Sinä päätät mitä synnytyksesi aikana tapahtuu, ketä on paikalla ja missä asennossa tai tilassa synnytyksesi etenee parhaiten (pihalla keinussa tai metsäpolulla, saunassa, vesialtaassa, hyvän ruoan äärellä, sängyllä levätessä vai jossain muualla). Tarjolla on laaja kirjo erilaisia kivunlievitysmenetelmiä: vettä (amme ja suihku), lämpöä (sauna ja kauratyynyt), kylmää (vesi, turvepussi ja kylmäkaulin), jumppapallo, hierontaa, vyöhyketerapiaa, akupainantaa, TENS-laite, homeopatia, jääkaappi omille eväille…

Synnytys etenee luonnollisesti ja hyvin kun Sinä tunnet olosi täysin turvalliseksi! Sylin toiminnan perustana on 110 % luottamus Sinun kykyihisi naisena, äitinä ja synnyttäjänä! Kun otat itse vastuun synnytyksestäsi saat ’lahjaksi’ vapauden synnyttää juuri niin kuin itse haluat. Mikäli kotona synnyttäminen pelottaa Sinua, Syli ei välttämättä ole sinulle oikea synnytyspaikka. Jos taas synnyttäminen sairaalassa pelottaa, Syli voi olla Sinulle juuri oikea paikka!

Kuinka Syli toimii?

Kun suunnitellaan kotisynnytystä ensimmäinen tehtävälistan asia on yleensä kätilön ja/tai doulan palkkaaminen. Sylin ideana on tehdä tämä sinulle mahdollisimman helpoksi esittelemällä muutamia kätilöitä ja doulia Sylin sivuilla ja Sylin tapahtumissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi valita muitakin kätilöitä ja/tai doulia, vuokrata Sylin ja tulla ’oman tiimisi’ kanssa synnyttämään! Tärkeintä valinnassasi on, että luotat synnytystiimiisi 110% ja tunnet olosi heidän kanssaan luontevaksi, rauhalliseksi, rennoksi ja turvalliseksi.

Sylin vuokrahinnat ovat:
*390€/ 2vrk (sis. tilan käytön ja siivouksen)
*490€/ 2vrk (sis. tilan käytön ja siivouksen + Mother Blessing juhlat tai naisten saunaillan ennen synnytystä)
*1300€/ 2vrk (sis. tilan käytön, siivouksen + doulan palvelut + vyöhyketerapiahoidon ennen synnytystä + Mother Blessing juhlat tai naisten saunaillan ennen synnytystä)
*ylimeneviltä vuorokausilta vuokra on 130€/vrk.

HUOM!!
*Kotikätilön palkkio riippuu kätilöstä ja hänen tarjoamastaan palvelupaketista. Tällä hetkellä (6/16) kätilönpalkkiot pääkaupunkiseudulla vaihtelevat n. 800€-2800€ välillä.